Bidt af en gal hjerne.
Jeg har været "bidt af en gal hjerne" siden begyndelsen af 90´erne.
Jeg bruger min viden om hjernen:
Min tilgang er
anerkendende og systemisk,
ligesom hjernen.
Ligesom vi mennesker, indgår hjernen altid
som en uadskillelig del
af en helhed.
Undervisning og supervision.
Jeg har efterhånden undervist mange forskellige faggrupper, samt ufaglærte, i neuropædagogik, konfliktforebyggelse og mentalisering siden 2017 og ydet neuropædagogisk sagssupervision siden 2018 på flere forskellige specialpædagogiske tilbud; f.eks. botilbud for voksne med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse eller senhjerneskade, STU, specialskole for børn, døgntilbud for børn og unge med autisme, plejefamilier, plejecentre, ledergrupper, individuel supervision mm.
Kompasser til at navigere efter.
I de seneste år har de Neuroaffektive Kompasser, udviklet af Susan Hart og Marianne Bentzen, været ét af mine foretrukne redskaber i forbindelse med supervision.
De er nemlig supergode til at indkredse hvor borgerne er i deres mentaliseringsudvikling, samt hvordan samspillet med medarbejderne har indflydelse på borgernes udvikling.
Kompasserne er metaforer for den følelsesmæssige udvikling i hjernen, hvilket også nærer min store interesse for følelsesmæssig intelligens og mentalisering.
Uden mål og handleplan sker der ikke så meget...
Min baggrund som coach og mentaltræner gør at jeg ved, hvor vigtigt det er at supervisionen så vidt muligt ender ud med en tydelig, konkret, håndterbar og realistisk plan for hvem der gør hvad og hvornår. Det øger sandsynligheden for at medarbejderne og borgere får konkrete resultater ud af refleksionsprocessen.
Og det er jo ligesom pointen, ikke?
Det må godt være sjovt.
Jeg nyder selv at undervise og lave supervision, og jeg sætter en ære i at løfte faglighed og formidle hjerneviden på en let spiselig og praksisnær måde.
90´erne
00´erne
10´erne
20´erne
Socialpædagog og hjerner
Jeg blev uddannet socialpædagog i 1991 og har en bred erfaring indenfor det socialpædagogiske felt.
Jeg stødte første gang på begrebet neuropædagogik i 1995, hvor jeg var på kursus i neuropædagogik, og dér blev jeg “bidt af en gal hjerne” og har været fascineret af hjerner lige siden.
Mine faglige milepæle har desuden bl.a. krydset den systemiske, ressourcefokuserede og anerkendende tilgang, skyggearbejde, recovery, NLP, mentalisering og en proaktiv tilgang til livet.
Neuropædagogik
Siden min pædagoguddannelse har jeg efteruddannet mig indenfor neuropædagogik og neuropsykologi på UCN Nordjylland, Mentalisering i organisationen, samt adskillige supervisions- og coaching-uddannelser:
Systemisk individuel- og gruppecoaching, performancecoach og Master of Mental Training, en masteruddannelse i coachingpsykologi, et diplommodul i supervision og en Neuroaffektiv Supervisionsuddannelse.
Desuden deltager jeg løbende i et væld af mindre kurser, hvor jeg holder mig opdateret om f.eks. nye tendenser indenfor pædagogik og psykologi, konfliktforebyggelse og neurodivergens; man er vel en nysgerrig sjæl!
Socialpsykiatri og AMR
Fra 2012-22 arbejdede jeg i socialpsykiatrien, blandt andet i et neuropædagogisk team for mennesker med en kombination af psykiatriske problemstillinger og forskellige former for hjerneskade.
Desuden har jeg i 4 år været AMR og engagerede mig især i det psykiske arbejdsmiljø.
Jeg har desuden været ansvarlig for et 1-årigt projekt om implementering af en pædagogisk metode til voldsforebyggelse på 5 forskellige, socialpsykiatriske tilbud i Holbæk Kommune.
Nyt kapitel
I begyndelsen af 2022 opsagde jeg min deltidsstilling i socialpsykiatrien for at fokusere mere energi på mit firma som supervisor, coach, underviser og kreativ sjæl.
Her begyndte et nyt kapitel for mig.
En ny faglig og personlig rejse, medbringende hele min erfaring og alle mine ressourcer fra mit mangeårige virke som socialpædagog.
Daniel Stern.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes